پیکر تراشی چیست و چگونه انجام می شود؟ در چند سال گذشته افراد علاقمند به اندام زیبا و متناسب، تنها از طریق رژیم غذایی و ورزش قادر به داشتن ظاهر اندام مناسب و زیبا بودند و همچنین در آن سال ها اگر فردی به دلیل هرگونه اختلال در بدن دچار چاقی موضعی شده بود، هیچ راهکاری برای از بین بردن چربی وجود نداشت ولی خوشبختانه، با پیشرفتهای متعدد و روز افزون علم پزشکی و تکنولوژی مهندسی پزشکی، این روزها شاهد به بازار آمدن دستگاههای پیکرتراشی مختلفی هستیم که کار پزشکان ما را در این زمینه ها بسیار آسان تر کرده اند و امکان پیکرتراشی بدون خطر را نیز برای کسانی که علاقه مند به این کار هستند، فراهم کردهاند در این مقاله به مفصل درباره تکنیکهای پیکرتراشی، معرفی بهترین روش، عوارض و هزینه صحبت خواهیم کرد.
معرفی پیکرتراشی بدون جراحی، عوارض پیکرتراشی چیست؟ عوامل موثر هزینه پیکرتراشی چیست؟ و همه سوالاتی که درباره پیکر تراشی دارید را در این مقاله بررسی کرده و پاسخ دادهایم.
همچنین در پاسخ به برخی سوالات درون مقاله نیز ویدئویی از دکتر احمدرضا کسایی آورده شده است که میتوانید با مشاهده آن به جواب سوال خود برسید. نمونه کارهای واقعی پیکرتراشی دکتر احمدرضا را نیز در میان مقاله می بینید.
دکتر احمدرضا کسایی
جراح و متخصص لیپوماتیک و پیکرتراشی در تهران
بیش از 22 سال سابقه جراحی
تماس : ۰۹۹۱۲۵۰۲۹۸۸
مشاوره رایگان (واتساپ) تماس بگیرید اینستاگرام
پیکر تراشی چیست؟
پیکر تراشی برای کاهش سایز موضعی اندام هایی مانند شکم و پهلو ( لیپوماتیک شکم و پهلو ) , بازو و ران ها مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی متقاضی پیکرتراشی هستند, که از انجام روش های لاغری مانند ورزش و رژیم غذایی نتایج مطلوب را کسب نکرده اند و در واقع پیکر تراشی برای این افراد آسان ترین روش برای رسیدن به اندام دلخواه می باشد. در عمل پیکر تراشی با استفاده از روش لیپوماتیک و حذف چربی های اضافه در اندام های بدن باعث تغییر سایز و رسیدن به اندام دلخواه فرد خواهد شد. در این روش تمام سلولهای چربی ناحیه تحت درمان را از بین میبرند. بنابراین در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب و داشتن فعالیت بدنی, نتیجه این عمل برای فرد ماندگار خواهد بود و باز نخواهد گشت.
پیکرتراشی چگونه انجام می شود؟
این روش به صورت موضعی عمل می کند و بدون بی هوشی می توان از نواحی مختلف بدن چربی های اضافی و تجمع شده را استخراج کرد. البته ممکن است در برخی از افراد که دارای اضافه وزن بالایی می باشند، بیشتر از یک جلسه نیاز به لیپوماتیک باشد. هزینه پیکرتراشی یکی از نکات مهم و قابل توجه برای متقاضیان این عمل ها است. همانند هر عمل زیبایی دیگر، افراد در انتخاب جراح مناسب تا حد زیادی به هزینه عمل توجه می کنند. هزینه نباید ملاک فرد برای انتخاب جراح باشد. مهم ترین دلیلی که هر فرد در انتخاب جراح باید در نظر داشته باشد، میزان تخصص و مهارت او است. هزینه عمل پیکرتراشی برای پزشکان مختلف متفاوت است. علاوه بر این ناحیه تحت جراحی، تعداد نواحی، مهارت جراح، هزینه های جانبی، مخارج اتاق عمل و… نیز در تعیین هزینه نهایی موثر هستند.
پیکرتراشی بدون جراحی
آگاهی داشتن از انواع تکنیکهای پیکرتراشی به شما اطلاعات کافی میدهد تا بتوانید از میان آنها بهترین روش را انتخاب کرده و از نتیجه فوقالعاده آن و زیبایی بدنتان لذت کافی ببرید. روش های پیکر تراشی انواع متفاوتی دارد، این تکنیک ها با توجه به نام دستگاهی که برای هر متد استفاده می شود نام گذاری شده، تمام دستگاه های پیکرتراشی به منظور تخلیه چربی ها استفاده می شود که با هر مکانیزم و برندی که باشد نوعی لیپوساکشن به حساب میآید. فقط نام تکنولوژی و نام تجاری آن متفاوت است:
- لیپوساکشن: لیپوساکشن دستگاه کاملا مکانیکی که با حرکت دست چربی ها را خورد میکند و سپس ساکشن کرده و کمتر از ۱۰ سال پیش در ایران مورد استفاده قرار می گرفته است. دستگاهی است با عوارض و خطرات بسیار جدی که دیگر کاملا منسوخ شده و از آن استفاده میشود.
- الترا لیپوساکشن: بعد از لیپوساکشن این دستگاه به بازار آمده و این دستگاه با استفاده از امواج, چربی ها را خورد و تخلیه می کند. این دستگاه نیز مانند لیپوساکشن خاطرات جدی را به وجود میآورد.
- لیپولیزر: لیزر حرارتی ک با استفاده از نور ماورای بنفش چربیها را لیزر و بعد ساکشن میکند. این دستگاه نیز منسوخ شده است.
- لیپوماتیک: این دستگاه اروپایی و ساخت کشور بلژیک می باشد که با فشار باد کار می کند و با حرکت دورانی و ویبره هندپیس دستگاه چربی ها را لیزر و سپس تخلیه میکند.
- بادی جت: این دستگاه ساخت کشور آلمان می باشد. مانند لیپوماتیک عمل می کند و تکنولوژی به کار رفته در آن, فشار آب جهت شکستن سلولهای چربی می باشد.
- پال: دستگاهی از ساخت کشور آمریکا که به لیپوساکشن قدرتی مشهور است.
- ویزر: از انرژی انرژی اولتراسونیک به صورت مداوم و یا مقطع برای شکستن چربی استفاده میکند و بعد از شکشته شدن چربیها ساکشن را انجام می دهد.
بهترین روش پیکرتراشی موضعی
همانطور که گفتیم روش های پیکر تراشی انواع متفاوتی دارد که البته سه روش پرکاربردی به نام لیپوماتیک، اولترازد و بادی جت یا واترجت می باشد که مراجعه کنندگان با این سه روش می توانید چاقی موضعی خودشان را از بین ببرند و اندامی خوش فرم و زیبا را برای خود به ارمغان بیاورند:
1- لیپوماتیک
در روش لیپوماتیک پزشک از دستگاهی به همین نام استفاده می کنند که این دستگاه از یک میله فلزی عمل کننده تشکیل شده است. نوک این میله فلزی با لرزش های کوچکی که در نواحی مختلفی از بدن که در آن چربی های اضافی جمع شده اند، ایجاد می کند و چربی های این نواحی را به تکه های کوچکی تجزیه کرده و در نهایت بعد از اینکه چربی ها تجزیه شدند می تواند با استفاده از ساکشن، آنها را از بدن فرد خارج کنند.
دقت داشته باشید که در این روش ذکر شده، چربی ها را از بین نمی روند چون دستگاه لیپوماتیک فقط می تواند فشار و ضربه به چربی ها بزند تا آنها را خرد تر کند و همچنین دقت خیلی پایینی نسبت به سایر دستگاه های پیکرتراشی مثل بادی جت و اولترازد دارد به همین دلیل است که می گویند نتیجه این روش کاملا به تجربه و مهارت پزشک شما بستگی دارد و دستگاه به تنهایی نمی تواند خود به خود همه چربی های موضعی بدن را از بین ببرد و به یک راهنمای خوب نیاز دارد تا به او برای رسیدن به نتیجه مطلوب همراهی کند.با مراجعه به مقاله عمل لیپوماتیک، با مزایا، عوارض و مراقبت های بعد از عمل بیشتر آشنا شوید.
2- تکنیک اولترازد
با استفاده از پیکرتراشی اولترازد می توان چربی های موضعی بدن را در اندازه های سلولی به لرزه انداخت و دیواره سلولی آنها را به یکباره پاره کرد با این کار سلول های چربی موجود در آن قسمت کاملا از بین می رود و چربی ها در درون مایع اطراف ناحیه مورد عمل حل می شوند و در گذشتن مدت زمان کمی کاملا از بین می رود.روش اولترازد برعکس روش لیپوماتیک می تواند همه سلول های چربی موجود در نواحی مختلف بدن در هر جایی که باشد را از بین ببرد.
در بیشتر مقاله های علمی ذکر شده که سلول های چربی تا هشت سالگی رشد می کنند و از این سن به بعد رشد آنها کاملا متوقف می شود و هرچه سن فرد بالا تر برود فقط حجم این سلول ها بزرگ می شود به خاطر است که موقعی که با روش اولترازد، سلول های قدیمی را از بین می برند، دیگر سلول چربی در آن ناحیه وجود نخواهد داشت که دوباره به حالت اولیه برگردد، در نتیجه با انجام این روش، می توانید مطمئن شوید که دیگر چربی های شما بر نخواهد گشت و شما اصلا دچار چاقی در آن نواحی نخواهید شد.
در صورتی که امواج اولترازد به صورت دقیق و متمرکز و با فرکانس مناسب در اندام های بدن استفاده شوند، بهترین حالت برای لیفت پوست و کشیدن افتادگی های پوست را فراهم خواهند کرد. به همین خاطر اگر بعد از پیکرتراشی پوست تان دچار شل شدگی یا افتادگی شد، جای هیچ نگرانی نیست با این روش می توان آنها را نیز درمان کرد.
همانطور که در تعریف این روش گفته شد گفته شد اولترازد بدون هیچ گونه ضربه ای فقط با امواج اولتراسوند کار خود را انجام می دهد و می تواند همه سلول های چربی را از بین ببرد و نیازی به ساکشن کردن نیست (مگر در مواردی که پزشک متخصص تشخیص دهد). به خاطر وجود همین ویژگی منحصر به فرد است که بسیاری از بیماران این روش را برای کاهش چاقی موضعی خود انتخاب می کنند.
3- تکنیک واترجت و بادی جت
پزشکان متخصص در این زمینه از این روش برای از بین بردن چربی ها از فشار زیاد آب استفاده می کند و نحوه کاربرد آن به این صورت می باشد که از نوک میله فلزی واتر جت، آب با فشار زیادی به بیرون می آید و مانند یک قاشق در اندازه میلی متری به نواحی مورد نظر و شناسایی شده بدن اصابت کرده و باعث تکه تکه شدن چربی ها می شود و آنها را در مایع اطراف شان شناور می کند.
البته همانطور که در بالا گفته شد در این روش نیز هم مثل روش لیپوماتیک، سلول های چربی از بین نمی روند، اما تفاوت این روش با لیپوماتیک این است که در این روش ضربه ای که به چربی های اضافه وارد می شود، خیلی زیاد است و سبب خرد شدن آنها می شود و همچنین دوام خیلی پایینی نسبت به لیپوماتیک دارند و بعد از مدت زمان معینی به صورت کامل از بین می رود به همین خاطر است که متخصصان توصیه می کنند از این چربی ها برای تزریق چربی به سایر اندام ها جلوگیری کنید و علاوه بر این نکته توجه داشته باشید که چاقی موضعی در این روش احتمال برگشت دارد و بعد از عمل به این روش، نیاز به ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی مناسب و حتی انجام دوباره آن در سال های دیگر دارید.
پیکر تراشی برای چه کسانی مناسب است؟
روش پیکر تراشی برای کسانی مناسب تر می باشد که محدوده چاقی آنها در شاخص توده بدنی پایین تر از شماره ۳۰ باشد چون این افراد تنها با این روش، درمان قطعی برای چاقی موضعی خود خواهند گرفت و نتیجه مطلوبی را کسب می کنند.
- افرادی که در نواحی شکم و پهلو، پشت، بازوها، غبغب، قسمت داخلی و خارجی ران و … چربی های اضافه ای داشته باشند، می توانند پیکر تراشی را انجام دهند.
- کسانی که وزن آنها نوسان نداشته باشد یعنی دچار چاقی و لاغری مداوم نباشند نیز می توانند از روش های پیکر تراشی برای درمان خود استفاده کنند.
- افرادی که در پوست آنها ترک های زیادی دیده نشود و همچنین دچار شل شدگی و افتادگی بیش از حد پوست نباشند هم نیز می توانند پیکر تراشی کنند.
بر اساس تمامی این مطالب که گفته شد کسانی که می خواهند عمل پیکرتراشی را انجام دهند باید از سلامت کامل جسمانی و پوستی برخوردار باشند و علاوه این برخی از روش های پیکر تراشی ممکن است دارای جراحی های بسیار شدید باشند که در مشاهده چنین حالتی، باید پیش از عمل مراقبت های دقیق پزشکی را حتما رعایت کنند.
پیکرتراشی چه عوارضی دارد؟
- عوارض این عمل ممکن است کبودی و تورم طولانی مدت و حتی ترشح مایع از قسمت زخم برای مدت طولانی باشد.
- ترومبوفلبیت یا همان لخته شدن خون در اندام ها ممکن است, رخ دهد.
- عفونت و عدم تقارن بدن ممکن است رخ دهد.
- روش پیکرتراشی به وسیله دستگاه های لیزری و یا امواج ممکن است آسیبهای جدی به بافت های بدن وارد شود.
- برای جلوگیری از چنین عوارضی شما باید بهترین پزشک جراح را انتخاب کنید.
هزینه پیکر تراشی
هزینه عمل پیکر تراشی هزینه اضافی در زندگی نیست, در مطالعاتی که انجام شده است افراد پس از انجام این عمل, اعتماد به نفس آنها افزایش یافته و سبک زندگی آنها به طور کلی متحول شده و باعث بهبودی در کارایی و توانایی های شخصی شده است. از سوی دیگر این عمل جراحی علاوه بر زیبایی و خوش فرم شدن اندام از بروز بیماریهایی مانند کبدچرب, آرتروز های مفصلی زانو و لگن, دردهای ستون فقرات و اختلالات هورمونی در خانم ها جلوگیری می کند. علاوه بر اینها باعث کنترل قند خون افراد و بهبود وضعیت دیابت آنان می شود. اثرات کوتاه مدت و بلندمدت برای زندگی فرد دارد. عومل تعیین کننده هزینه های این عمل :
- بیمارستان یا مرکز جراحی که در آن عمل صورت میگیرد, در هزینه عمل پیکرتراشی تاثیر می گذارد.
- پزشکی که برای این عمل انتخاب میکنید, در هزینه این جراحی تاثیر بسزایی دارد.
- تجهیزات و روشهایی که در حین جراحی و بعد از آن استفاده میشود, نیز بسیار مهم است.
- عضوی که باید عمل شود نیز در قیمت پیکرتراشی تاثیر می گذارد.
- در صورت نیاز به بستری بعد از جراحی هزینه این عمل را افزایش می دهد.
- مقدار چربی هایی که خارج میشود.
- تعداد عضوهای که تحت عمل میکند قرار میگیرد, نیز تاثیر دارد.
در صورتی که به پاسخ مدنظر خود نرسیدید در انتهای همین مقاله سوال خود را درج کنید تا به آن پاسخ داده شود.